Hypnotherapie

 

 

 

 

Hypnobirthing verwijst naar het gebruik van hypnose om in een toestand van diepe ontspanning te komen ter voorbereiding op de bevalling. Het is de toestand waarin het individu volledig tot rust is gekomen, en de enige redding die hij/zij het meest vreest, de pijn van de bevalling, heeft overwonnen. Het doel van hypnobirthing is niet alleen de geest, maar ook het lichaam te ontspannen, en in ruil daarvoor de controle over de geboorte te nemen. Het is gunstig voor de vrouw die net bevallen is, omdat het haar in staat stelt een meer accepterende en zorgzame moeder voor haar pasgeborene te worden.

Van hypnobirthing wordt gezegd dat het de meest effectieve stap is in de voorbereiding op het ouderschap. Het is echter maar de helft van de oplossing. De cliënt moet psychologisch voorbereid zijn op de bevalling, omdat hij een grote verandering heeft ondergaan in zijn lichaam, geest en levensstijl vlak voor de grote dag. Hypnobirthing garandeert niet dat de cliënt geen minder prettige bevallingservaring zal hebben, maar helpt wel om de stress te verminderen, de cliënt in staat te stellen zich open te stellen voor nieuwe en andere opties, en het overgangsproces te versnellen. Na de hypnobirthing zal de cliënt zijn/haar arts bezoeken om de resultaten van de bevalling te bespreken, en zal hij/zij het advies van de arts opvolgen. Het hele concept van hypnobirthing is om de persoon in staat te stellen veel meer accepterend en gevend te zijn, waardoor de hoeveelheid positiviteit toeneemt die deze persoon zal omringen wanneer hij/zij ter wereld komt.

Hypnobirthing is iets anders dan in een hypnotische toestand verkeren, een toestand waarin je totaal ontspannen bent, maar toch zeer scannerig. scannerig geeft de indruk dat tijd en ruimte gerantsoeneerd zijn, en dat je kunt voelen dat de tijd zeer snel gaat. Hypnobirthing is echter, zoals de naam al zegt, niet de tijd raast. Zodra je in een hypnose-toestand komt, zul je de tijd nog steeds traag aanvoelen, en het zal slechts aanvoelen alsof je in tijdsnood verkeert. Je toestand zal echter meer accepterend worden naarmate je er meer comfortabel in bent. In het echte leven wordt hypnobirthing meestal “hands-free” gedaan, wat betekent dat je geen duim hoeft te trekken vanwege het niveau van ontspanning waarin je verkeert.

Hypnobirthing wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk, glaucoom, zenuwaandoeningen zoals hartziekten en pulmonale darmen, zwangere vrouwen, en mensen die lijden aan metaalallergieën. Artsen kunnen nog steeds hun professionele mening geven in het geval van een aanhoudende medische aandoening voordat ze verder gaan met de sessie. In het begin van de sessie zorgt de dorin ervoor dat de therapieën plaatsvinden. Er is al een beetje een belletje gaan rinkelen als een “tikkend” geluid dat optreedt wanneer het hypnoseproces aan de gang is.

Het is belangrijk om te ontspannen tijdens hypnose, of je nu in een professionele of zelfhulp hypnose sessie bent, zodat je de resultaten kunt maximaliseren en de bijwerkingen minimaliseren. Bij zelfhulpsessies kunt u algemene instructies volgen zoals bij elke andere hypnosesessie, zoals de waarheid vertellen, uw gevoel van eigenwaarde vergroten, en uw gewenste doel concreet maken. In een professionele sessie zal uw chirurg specifieker zijn in het uitleggen van het doel en de procedure van de hypnose, en ook hoe strak u de dingen moet dragen tijdens de sessie. Om er echt het beste uit te halen, moet u ervoor zorgen dat u elke sessie bijwoont, want de duur zal niet lang zijn. Het is op dit moment dat de onbewuste geest het meest ontvankelijk is en openstaat voor suggestie.

lees meer:

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.