Permanent ontharen Rotterdam

 

 

 

 

 

Het kan verwarrend zijn te denken dat laserontharing permanent kan zijn. Permanent ontharen wordt ook wel laser-drukverwijdering of laserontharing genoemd. Veel consumenten zijn echter bezorgd over dit proces omdat het pijnlijk kan zijn.

De verwijdering is niet geheel blijvend. Zo’n 90 procent van alle cliënten heeft binnen vijf tot zeven jaar enige hergroei.

Waarom zou het pijnlijk zijn? In werkelijkheid is de pijn zo gering dat men er nauwelijks iets van voelt. Tijdens de procedure wordt een plaatselijk verdovingsmiddel aangebracht op de te behandelen huid. Het is vrijwel pijnloos. Er kunnen ook lichtere retouches nodig zijn, maar over het algemeen is de pijn minimaal. Na een minuut wordt de huid strak getrokken met een Simply Smooth stoffen strip. De huid wordt dan behandeld met de laser, en de haarfollikelpunten worden door de laser gepenetreerd. De laserstraal wordt vervolgens door de huid geabsorbeerd, waarbij de haarwortel achterblijft.

Is het veilig? Het haar en het huidpigment worden door de laserstraal onder handen genomen, dus de kans op bijwerkingen is minimaal.

Hoeveel sessies zijn er nodig? Laserontharing kan in slechts vijftien minuten worden uitgevoerd. Na elke behandeling wordt een nieuw laagje huid aangebracht en wordt het proces herhaald tot het hele te behandelen gebied is behandeld.

Hoe lang is het haar weg? Als de behandeling klaar is, is het haar na ongeveer één tot twee maanden ‘zoet’. Ongeveer een derde van het haar op de plaats van de behandeling valt uit en de huid blijft er glad en kaal uitzien. Het resterende haar wordt na de behandeling geoogst en van het lichaam verwijderd.

Wat zijn de bijwerkingen? Net als bij laserontharing kunnen er toch bijwerkingen optreden. De behandelingen zijn over het algemeen zacht, met de mogelijke uitzondering van de behandelingen van het behandelde gebied, aangezien een gevoeligere huid een grotere reactie op de behandeling kan vertonen. Hoewel elke reactie kan optreden, zijn er toch bepaalde risico’s waarmee rekening moet worden gehouden, zoals bij elke medische ingreep. Onmiddellijk na de ingreep kan het gebied rood en gezwollen zijn. Dit is in wezen een zonnebrand die na een paar dagen verdwijnt. Om dit te voorkomen en om de kans op uitdroging van de opperhuid te minimaliseren, wordt te allen tijde een sunblock van 30 SPF aanbevolen.

Wat zijn de beperkingen? Voor het grootste deel is deze procedure geschikt voor de meeste mensen. De behandeling is snel en zonder enige vorm van anesthesie. Zoals bij elke medische ingreep is er een klein risico op complicaties. Met een voorgeschiedenis van keloïd littekens of andere collageenachtige gezwellen op het lichaam, bestaat er een risico op een allergische reactie op de behandeling. Het nemen van antibiotica om een allergische reactie te voorkomen is één manier om potentiële risico’s te beheersen.

Wat is de hersteltijd? Omdat het eindresultaat niet blijvend is na laserbehandelingen, kan de patiënt na korte tijd weer aan het werk of naar huis. Veel voorkomende bijwerkingen van laserontharing in het gezicht zijn huidvlekken, gevoeligheid van de huid, lichte zwelling en rood worden van de huid.

Wat zijn de beperkingen? Laserbehandelingen voor het verwijderen van haar worden altijd door professionals uitgevoerd. Laserontharing kan niet worden uitgevoerd op delen van het lichaam met een dikke haargroei. Het wordt aanbevolen dat u een professional zoekt die gecertificeerd is en een vergunning heeft om laserontharingsbehandelingen uit te voeren.

lees meer:

Laser ontharen Rotterdam

Definitief ontharen Rotterdam

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.