Herenkapper Roosendaal

 

Vele jaren geleden hield een man in Engeland, genaamd Washington Barrels, die als barbier werkte, een recept bij dat hielp om de baard er verzorgd en gezond uit te laten zien. Dit recept heette “barrels zuren”. Het bevatte zaken als azijn, olie van pruimen, kruidnagel, jodium en knoflook. De basis ingrediënten waren: “zwaveleenheden die in de cellen van de opperhuid worden vastgehouden en in de loop van de tijd stabiel afnemen”. Met andere woorden, ze bouwden een nieuwe huid op.

Op het eerste gezicht ziet het er heel normaal uit. De baard van de man is nu ruw en broos geworden en ziet eruit alsof hij elk moment kan afbreken. Maar wacht, van binnen gebeurt er iets. De cellen van de opperhuid die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van gezonde huidcellen worden afgestoten. Ze vallen af en komen vast te zitten in de buitenste huid. Dit veroorzaakt de “onaantrekkelijke” of onaantrekkelijke aanblik van de baard.

Hoe het te voorkomen

Van ingegroeide haren afkomen is relatief eenvoudig. Als u uw baard gewoon twee of drie keer per dag, twee of drie keer per week schoonmaakt, kunt u ervoor zorgen dat er geen ingegroeide haren meer groeien.

Er zijn echter drie factoren die je risico op ingegroeide haren sterk vergroten. Ik noem ze “Thearynx competentie”, “Houd je neus vast” en “Knip het”.

Thearynx bevoegdheid: dit is de zone van je baard die het minste haar heeft voor de herenkapper. Ik wil niet zeggen dat je deze zone volledig moet vermijden, maar je moet wel heel voorzichtig zijn bij het manipuleren van je baard. Wat je ook moet onthouden over deze zone is dat je ze dagelijks moet wassen met warm water.

Houd uw neus dicht: dit is een van de vereisten voor het verwijderen van baardhaar. Zelfs als u uw baard helemaal niet aanraakt, is dagelijks wassen nodig om de dode huidcellen en andere vreemde stoffen in uw baard te verwijderen.

De twee laatste stappen zijn het beste voor mannen die een overmaat aan baardhaar hebben en het scheren beu zijn. Hoe zorgvuldig je je baard ook borstelt of kamt, er zal altijd wel wat haar doorschieten. Wat je kunt doen is een schaar pakken en de baard trimmen tot de gewenste lengte.

En daar heb je het. Er zijn precies zes stappen om zonder follikels gezichtshaar te verwijderen. Het is snel en eenvoudig, maar zeer effectief.

Follikelgroei is nodig om ons haar te laten groeien. We moeten dus wachten tot het haar terug groeit. Omdat we geen jeukend gevoel willen, gaan we ervan uit dat het haar in de hoofdhuid groeit. Als u niet voorzichtig bent, kunt u het haar terug in de follikel duwen, wat de huid hoogstwaarschijnlijk zal irriteren en uitslag zal veroorzaken.

Lees meer:

Kapper Roosendaal

Kapsalon Roosendaal

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.