Kapperscursus

 

Een barbier wordt gedefinieerd als iemand die een tondeuse gebruikt om haren te knippen. Dit is de basisbetekenis van het beroep, dat voor het eerst werd onderwezen in kappersscholen in Groot-Brittannië. De kapperszaken werden toen “arts shops” genoemd en de kappers waren meestal professionals die het haar van zowel mannen als vrouwen knipten. Het beroep van barbier werd in de 16e eeuw in de Amerikanen geïntroduceerd op de continenten Europa en Azië. Het kapsel voor mannen was gewoon kort en het haar voor vrouwen was gewoonlijk gekruld en werd achter de nek gehouden. De “wenkbrauwen” waren gewoonlijk donker en de “snor” was gewoonlijk lang.

In het Groot-Brittannië van de 19e eeuw herinnerde het leven degenen die in het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale’s arriveerden aan de behoefte aan geschoolde arbeidskrachten om een “bers edge” voor succes te verschaffen. Om in deze behoefte te voorzien, kregen mannen die door verspreiding zonder werk kwamen te zitten, geschoolde arbeidskrachten aangeboden om hen van dienst te zijn. Deze mannen, meestal uit de arbeidersklasse, kregen hoeden en andere uitrustingen om te dragen en werden betaald voor hun diensten.In het begin van de 20e eeuw werden grotere winkels en fabrieken opgestart. Het begin van de 20e eeuw in Amerika was een bloeiperiode voor de mannen die het haar knipten van zowel mannen als vrouwen.

De Grote Depressie van de 21e eeuw heeft weinig bijgedragen tot de verbetering van de positie van de mannen die door de recessie hun baan verloren. Zij mochten niet slapen om “de banen op te vullen” die op hen wachtten. Mannen en vrouwen werden uit het sociale leven gelicht en soms nog slechter naar huis gestuurd dan voordat zij werk gingen zoeken. De traditionele dualistische kijk op de wereld werd enigszins omgedraaid. Ondanks het feit dat de meeste vrouwen bijvoorbeeld ooit hun eigen haar knipten, lieten zij hun haar vaker wel dan niet door iemand anders knippen.

Toen de economie begon te verbeteren, begon iedereen op te letten, of ze nu een pak droegen of niet. Ze zochten allemaal een baan en er was veel vraag naar een kapper.

De kappers van vandaag zijn opgeleide mensen met vele jaren ervaring. Zij begrijpen dat een knipbeurt een belangrijk onderdeel is van de sociale ervaring. Bovendien zijn er salons waar de kapper klanten kan adviseren om geen infecties op te lopen. De ervaring is belangrijk voor zowel de professional als voor hemzelf. Veel salons bieden verschillende coupes voor mannen en vrouwen. Sommige omvatten make-up diensten, scheren en trimmen, en waxen. Het type kapsel dat gegeven wordt is afhankelijk van het geslacht en het beroep van de kapper. Hoewel er een aantal professionals die niet beschikken over een kapperslicentie, velen werken niet binnen de contexten van een salon. Zij werken in huizen, bedrijven en hotelkamers. Ze hebben misschien geen vergunning, maar ze zijn nog steeds een professional.

Een vergunning is doorgaans nodig voor iedereen die legaal een dienst wil verlenen binnen de reikwijdte van zijn beroep. Een professionele barbier mag dan binnen de regels vallen, technisch gezien worden zij nog steeds als professionals beschouwd. Zij werken binnen een geheel van regels die voor een specifieke tijdsspanne zijn opgesteld. Van een beroepsbeoefenaar wordt verwacht dat hij een bepaald aantal regels in acht neemt, of een bepaalde mate van vaardigheid, om een bevredigende ervaring te garanderen. Hoewel het binnen de regels van een kapperszaak valt, wordt het niveau van professionaliteit dat een stylist aanhoudt, doorgaans als professioneel beschouwd.

Lees meer:

Kapperscursus

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.