Massage Houten

 

 

 

 

 

 

 

Massagetherapie: De zoektocht naar haar geschiedenis

Massage bestaat al duizenden jaren. De oude Egyptenaren gebruikten massage als een vorm van gezondheidszorg en het is al eeuwenlang bij hen bekend. De plaats waar wij nu wonen werd vroeger zelfs “Cobulghymion” genoemd. Het woord Cobuliosis, zelf afgeleid van het Griekse woord “Cobue,” werd voor het eerst vermeld in de 4IZEhistorie in Egypte in het jaar 25, plaatselijk genoemd “de nacht van de beenderen.”

Een populaire theorie is dat massage een populaire bezigheid was onder de bovenlaag van de oude Egyptenaren. Een andere stroming probeert aan te tonen dat massage deel uitmaakte van de oude cultuur van de Egyptenaren.

Massage was populair bij de rijken. Zij gebruikten het als een vorm van ontspanningstechniek en om pijnlijke lichamen te verlichten. Vandaag de dag wordt voetmassage algemeen aanvaard als een effectief therapiemiddel om mensen te helpen een gezond evenwicht tussen de stressniveaus in hun lichaam te bereiken en te behouden.

Geschiedenis van voet- en enkelmassage

De praktijk van voet- en enkelmassage gaat terug tot vóór de moderne beschaving. Deze theorie werd in de moderne tijd nieuw leven ingeblazen door de Italiaan Restauriorte in de 18e eeuw. Ook bekend als de behandeling van de geneeskrachtige planten, beweerde hij dat de kleine aromatische planten die in het Midden-Oosten en andere delen van Klein-Azië werden aangetroffen, een hele reeks klachten konden verlichten, waaronder koorts, keelpijn, pijnlijke gewrichten, spierpijnen en slapeloosheid.

Aangenomen wordt dat de eerste poging tot chiropractie plaatsvond in draadt van de late negentiende eeuw. Een chiropractor die bekend staat als ‘De Blote Voeten Dokter’ beweert een zware voetblessure te hebben opgelopen bij zijn duikongeval. Gebaseerd op de theorie van de Barefoot Doctor dat pathologie kan worden opgespoord aan de hand van de eerste symptomen van een ziekte in het zachte weefsel van het menselijk lichaam, worden verschillende lichamelijke afwijkingen, waaronder pijn, toegeschreven aan neurasthenie, een ziekte van het zenuwstelsel. De Barefoot Doctor beweert ook dat het herstel van een goede circulatie en de regeneratie van weefsel in het lichaam verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van ontstekingen en ziekten. Vandaag de dag wordt een chiropractisch medisch onderzoek vaak beschouwd als een integraal onderdeel van een succesvol chiropractisch zorgprotocol.

Een expert op het gebied van toegepaste kinesiologie, de ruimtelijke verdeling van neurologische activiteit en gevoeligheid,Afhankelijk van het bewegingsapparaat kan een chiropractor gebruik maken van de hands-on benadering, klinische inspectiekinesiologie of de ears-on benadering. Het is de klinische inspectie kinesiologie die vaak wordt gebruikt. In dit scenario benadert de arts de patiënt en maakt gebruik van het chiropractische lesplan om de klachten van de patiënt aan te pakken. De chiropractische arts analyseert het lichaam van de patiënt van voren en van achteren. De chiropractor past de patiënt ter plaatse aan, waarbij hij alle botten of gewrichten die verkeerd zijn uitgelijnd verplaatst, eventuele fasciitis of tendonitis herstelt en andere problematische gebieden opnieuw uitlijnt.

Naar schatting lopen in het CMS jaarlijks ongeveer 50.000 nieuwe fracturen van patiënten op. Daarvan wordt ongeveer driekwart van de fracturen veroorzaakt door traumatisch geweld. Ongeveer driekwart van alle lies-gerelateerde en totaal-operatieve orthopedische letsels zijn het gevolg van of worden veroorzaakt door auto-ongevallen, valpartijen, sport-gerelateerde letsels, recreatie-gerelateerde letsels, en uitglijden en vallen. Er wordt dus meer gebruik gemaakt van chiropractie bij autowrakken, repetitief trauma, sportblessures en vliegtuigongelukken. Dit geldt vooral voor personen die een toenemend risico lopen op door trauma veroorzaakte spier- en skeletletsels.

Chiropractische Behandeling UITLICHTING: Bepaalde aandoeningen die levensbedreigend zijn en levensverlengend kunnen zijn, mogen niet beredeneerd worden door de nadruk te leggen op de mogelijk-bedreigende musculoskeletale gevolgen. Binnen deze categorie vallen onder meer: congestief hartfalen, vergiftiging, hyperextensie van de wervelkolom, subluxatie van de wervelkolom, infectie, cellulitis, myonecrose, en toevallen.

A. Ervaring en opleiding van eigen handelen

Het is belangrijk dat een chiropractor vertrouwd is met alle aspecten van de algemene praktijk van de chiropractie, alsook met alle bijzonderheden die nodig zijn om het beroep van chiropractor uit te oefenen. Het is ook belangrijk dat hij ervaring heeft op het genoemde gebied om rekening te houden met de toestand van elke patiënt, afgezien van de kwaliteit van de bijdrage die hij kan geven. Bovendien is het belangrijk dat hij de mogelijkheid heeft om flexibel te zijn in de timing wanneer een bepaalde patiënt het grootste belang heeft. Hoewel velen het misschien niet als één zien, is, als het op oplossingen aankomt, ieders situatie van het grootste belang.

B. Bewustmaking van de methode en handhaving van de betrouwbaarheid van de praktijk

Elke chiropractische arts moet begrijpen en ermee instemmen dat er van patiënt tot patiënt verschillen kunnen zijn in technieken, apparatuur of zelfs uitrustingen. Dit moet worden bepaald door de klinische toestand en de arts.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.